Šajā rakstā pastāstīšu jums par dažiem noderīgiem padomiem lietojot Mozilla Firefox interneta pārlūku.

Lieto tikai un vienīgi “Tabs”

Šobrīd visiem populārākajiem interneta pārlūkiem ir “Tabs” funkcija, kura ļauj atvērt neskaitāmu interneta lapu skaitu vienā pārlūka logā, arī Firefox tā var!

Pēc noklusējuma, ja pie Options / Tabs nekas nav mainīts, uzspiežot uz linka, kuram tagā ir iestādīts target=”_blank”, lapa atveras jaunā tabā, bet ir taču Jums gadījies uzspiest uz kāda linka, kuru jums gribas atvērt jaunā tabā, bet tas nenotiek un tas atveras pašreizējā, lai nebūtu jāpārraksta, vai jāpārkopē adrese uz jaunu tabu, mēs vienkārši nospiežam uz linka ar peles rullīti! Ja Jums gadījumā pelei nav rullīša, vai vidējās pogas, tad uz vēlamā linka varam uzspiest ar labo peles pogu un izvēlamies Open Link In New Tab. Kā arī ir iespēja atvērt tabu neklikšķinot Open new tab, bet vienkārši nospiežot Ctrl+T.

Lai ar peli nebūtu jāspaida pa tabiem, lai tos pārslēgtu, varam izmantot karstos taustiņus uz klaviatūras, pa labi – Ctrl+TAB, pa kreisi – Ctrl+Shift+TAB.

Lai aizvērtu visus tabus reizē izņemot to, kurā Jūs pašlaik atrodaties, spiediet uz taba ar labo peles pogu un izvēlaties Close Other Tabs, bet ja nejauši aizvērāt nepareizos tabus, nospiežam Ctrl+Shift+T un viss atgriežas atpakaļ!



Ietaupi laiku ar karstajiem taustiņiem

Vēlviens veids kā palielināt savu sērfošanas ātrumu internetā atstājot savu peli bez savas rokas un kontrolēt Firefox ar klaviatūru.

Pirms ierakstam jaunu adresi adrešu laukā, mums tas jāpadara aktīvs, lai tur nebūtu jāspiež ar peli, mēs vienkārši varam nospiest Ctrl+L vai Alt+D un tas ir gatavs jaunas adreses ierakstīšanai.
Ja tu adrešu laukā ierakstīji piemēram adresi www.piemers bez .com galā, tad šo .com varam pielikt nospiežot Ctrl+Enter, priekš .org – Ctrl+Shift+Enter, bet priekš .net – Shift+Enter.

Lai padarītu aktīvu meklēšanas lauku pārlūka augšējā labajā pusē, nospiežam Ctrl+K un lai pārslēgtu meklētājus uz kā vēlies meklēt spied Ctrl+Bultiņa uz augšu un Ctrl+Bultiņa uz leju.
Ja gribi kautko sameklēt pašlaik atvērtajā lappusē nospied vienkārši Ctrl+F un apakšā atvērsies mazs meklēšanas lodziņš, tur ierakstam kautko, un lai aizietu uz nākamo rezultātu, spiežam F3.

Pārlūks pa visu ekrānu – spiežam F11 un brīnamies!! Pārāk mazs fonts? Spiežam Ctrl+=, par lielu? Spiežam Ctrl+- :)


Grāmatzīmes

Ja tu izveido daudz grāmatzīmes, bet tās nesagrupē un vienkārši samet vienā kaudzē, tad beigās pašam ir grūti tajās orientēties. Bet….

Lai organizētu savas Grāmatzīmes spiežam Bookmarks / Organize Bookmarks, atvērās Bookmarks Manager logs, šeit mēs varam izveidot jaunas mapes, pārvietot grāmatzīmes un izveidot citas izmaiņas…

Atrodi savām jaunajām Grāmatzīmēm labas mājas! Kad tu gribi iegrāmatot pašlaik atvērto lapu, vienkārši nospied Ctrl+D, atverās Add Bookmarks logs, kuram izvēlnē Create in varam izvēlēties mapi, ko iepriekš izveidojām, kurā glabāt šo lapu!
Bet ja tu neesi izveidojis vajadzīgo mapi, kurā glabāt Grāmatzīmi, nospied mazo bultiņu, kas norāda uz leju, tur mēs varam izveidot jaunu mapi uz vietas!

Dzēšam nederīgās Grāmatzīmes! Lai iztīrītu savu lielo kaudzi no nederīgajām grāmatzīmēm, apskatot katru var aizņemt ļoti daudz laika!
Uzspiežam uz kādas no grāmatzīmju mapēm ar labo peles pogu un izvēlamies Open All in Tabs, tagad viss mapes saturs atvērsies katrs savā tabā…
Ja uz lapas rāda 404 Not found, aizejam un izdzēšam viņu no grāmatzīmēm, un tā ar visiem pārējiem!


Gūglēšana…

Viena no labākajām Firefox iekļautajām funkcijām ir tieša meklēsana no adrešu lauka caur Google! Ierakstam adrešu laukā piemēram pīrādziņš un viņš automātiski tevi aizsūtīs uz google search un parādīs visus pīrāga sameklētos rezultātus!

Pievieno papildus meklēšanas servisu iekš Search bar.
Tu vari pievienot, noņemt un organizēt meklēšanas servisu sarakstu, kas tiek izmantoti iekš Search bar.
Lai to darītu, uzspied, lai izvēlētos kādu no mklēšanas servisiem, zem viņiem ir Manage Search Engines, izvēlamies to un mums atveras lodziņš, kurā parādas visas pašlaik uzstādītās meklēšanas lapas! Uzspiežam Get more search engines, lai redzētu sarakstu ar visiem pieejamajiem meklēšanas servisiem, klāsts ir normāli liels! :)
Lai kādu pievienotu, vienkārši izvēlies to un nospied Add :)

http://niknais.lv/



Related Posts with Thumbnails

Comments

comments