Block_a_website_main

Mājas lapas var būt labas un var būt arī kaitnieciskas, ja tās izplata apšaubāmu informāciju, novērš uzmanību, vai rada vēlmi apmeklēt pārāk bieži, kas traucē produktīvi darboties pie datora.

Ja esi darba devējs vai vecāks, tad arī Tev šie paņēmieni varētu noderēt audzināšanas pasākumos. Tādēļ es nolēmu padalīties ar to kā nobloķēt mājas lapu Windows 7 vidē.

Pirmais ko vajadzētu noskaidrot ir mājas lapas IP adrese, lai zinātu ko tad īsti bloķēt. To var izdarīt site24x7 lapā.

Kad IP adrese iegūta.Par piemēru ņemsim devini.com; ar IP adresi 188.226.224.46

Tālāk jau jāspiež Start start-pogapoga un jālūkojas pēc Control Panel un rīkojies secīgi:

  1. Iekš Control Panel atrodi un atver Windows Firewall windows-firewall
  2. Firewall logā nospied Avanced Setings, var gadīties, ka uz nākamo logu mazliet jāuzgaida
  3. Uzgaidi, un jaunā loga kreisajā pusē izvēlies outbound Rules
    windows-firewall-with-advanced-security
  4. No labās puses logam izvēlies New Rulea. Atzīmē Custom un spied next
    b. Atstāj ieķeksētu All Programs un spied next
    c. Protocols and Ports sadaļā spied next
    d. Scope sadaļas lodziņā ar nosaukumu “Which remote IP addresses does this rule apply to?” ievadi IP adresi (piemēram 188.226.224.46 nevis WWW) no lapas kuru vēlies bloķēt
    e. spied add (ievadi ip) > ok un next
    f. Action sadaļā atķeksē Block the connection un next
    g. Profile sadaļā atstāj visu un next
    h. Tad ieraksti nosaukumu un spied FinishTagad ja viss izdarīts pareizi lapai vajadzētu būt bloķētai uz tā datora, bet lai nobloķētu, ka no pašas lapas IP adreses nepiekļūst jums (var būt situācijas, ka ir kādas ļaunprātīgas darbības veiktas) izdaram to pašu arī ar Inbound rules.
  5. Restartējam interneta pārlūku un mēģinam piekļūt lapai. Vajadzētu parādīties ziņojumam Unable to acces network vai tamlīdzīgam uzrakstam.

To visu var pēc tam atcelt, papildināt un labot pēc sirds patikas. Ja vēlaties īslaicīgi atslēgt bloķēšanu, tad atrodam šos noteikumu iezīmējam un no labās puses parādīsies iespēja Disable rule un lai atkal iespējotu bloķēšanu būs jānospiež Enable rule.

Padoms vecākiem. Lai bērniem nebūtu iespējams mainīt šos iestatījumus, tad datoram ieteicams izmantot dažādus kontus ar dažādām iespējām, kas atļauts un kas ne.

autors ir datorsistēmu tehniķis un dizaineris, kas nodarbojas arī ar mājas lapu apmeklētāju piesaisti un mājas lapu izveidi



Related Posts with Thumbnails

Comments

comments